مرتبط با این مطلب امروز در نایت ملودی ![]() طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی و کنجدی ![]() درمان پوکی استخوان و درد مفاصل ![]() طرز تهیه خامه کیک با خامه صبحانه ![]() طرز تهیه چیکن استراگانف با سس بشامل ![]() جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۴۰۱ ![]() درمان قطعی و تضمینی کبد چرب ![]() طرز تهیه مربا بالنگ خشک شده خانگی ![]() طرز تهیه فلافل خانگی ساده با نخود ![]() نقد و بررسی کتاب هنر در گذر زمان هلن گاردنر ![]() آیا بدنسازی قد را میسوزاند؟ ![]() روز ملی سینما در تقویم چه روزی است؟ ![]() آیا علی شادمان فرزند گلشیفته فراهانی بود!؟ ![]() طرز تهیه نیوکی با سس قارچ و سس گردو و سیب زمینی ![]() جاهای دیدنی، تفریحی و تاریخی مهاباد ![]() ترفند خانه داری و تمیزکاری ![]() درمان خانگی سوختگی ![]() طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده ![]() ماجرا و داستان کامل سینما رکس آبادان ![]() کوه شاه نشین و شیطان کوه کجاست؟ ![]() فال تاروت کائنات تک کارتی خواب نیاز فیزیولوژیک بدن است و باعث بازسازی تعادل جسمی، روحی و حفظ انرژی می شود. ما به طور متوسط در شبانهروز به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیازمندیم. تحقیقات نشان میدهد خواب کمتر از ۳ ساعت و نیم و بیشتر از ۸ ساعت و نیم، احتمال مرگ و میر را تا ۱۵ درصد افزایش می دهد. بنابراین کم خوابی و پرخوابی هر دو می توانند خطرساز باشند. در این میان خواب زیاد اگرچه بیماری نیست، ولی می تواند نشانه بیماری باشد به طوری که افرادی که بیش از حد می خوابند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت و چاقی قرار دارند.
در اینجا ۶ عارضه جسمی و روانی ناشی از خواب زیاد در شبانه روز معرفی شده است:
خطر ابتلا به بیماری های قلبی: بیماری های قلبی در حال حاضر علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است و در این میان خواب بیش از ۹ ساعت در شبانه روی شانس ابتلا به این بیماری ها را تا ۳۴ درصد افزایش می دهد. در این میان شانس ابتلای زنان به بیماری های قلبی ناشی از خواب زیاد، نسبت به مردان بیشتر است.
افزایش وزن: تحقیقات نشان می دهد کم خوابی به میزان ۲۷ درصد و خواب زیاد به میزان ۲۵ درصد خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهد. مسلما زمانی که شما بیشتر می خوابید، کمتر تحرک دارید و در نتیجه کالری کمتری هم می سوزانید.
خطر ابتلا به دیابت: هر چه افراد بیشتر بخوابند، بیشتر مستعد اضافه وزن می گردند و اضافه وزن مقاومت به انسولین را افزایش می دهد که نتیجه آن نیز افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو است. خواب بیش از حد اختلالاتی را در متابولیسم گلوکز به وجود می آورد و حساسیت به انسولین را کاهش می دهد.
کاهش تمرکز: بر اساس تحقیقات انجمن طب سالمندان آمریکا، خواب مزمن و طولانی مدت می تواند تاثیرات منفی بر روی تمرکز در انجام کارهای روزمره داشته باشد.
مرگ زودرس: مطالعات اپیدمیولوژیک در مقیاس بزرگ نشان داده اند که خواب طولانی مدت با مرگ زودرس ارتباط دارد. البته هنوز علت دقیق این ارتباط مشخص نیست ولی ظاهرا التهاب در این میان نقش جدی دارد. افزایش خواب و به تبع آن ابتلا به اضافه وزن و چاقی، التهاب در بدن را افزایش داده و خود عامل خطری برای ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و در نهایت مرگ زودرس است.
افسردگی: خواب زیاد و افسردگی می توانند علت و معلول هم باشند به این معنی که هم افسردگی منجر به خواب طولانی مدت می شود و هم خواب بیش از حد، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. افراد مبتلا به پرخوابی دو برابر بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی هستند. نظرات |