سفر به مکان هایی که شاید برایتان خطرناک باشد
با زندگی پراسترس و فشاری که این روزها داریم، گهگاه تلاش میکنیم با تغییر دادن برخی چیزها راه فراری از این شرایط پیدا کنیم. سفر به مکانهای جدید و ناشناخته هم یکی از این راهحلهاست. اما باید مراقب بود این تغییر حال و هوا به قیمت جانمان تمام نشود!
طبیعی است برای هر سفر از حدود یک ماه پیش برنامهریزی و مقصد را مشخص کنیم؛ از دیدگاه دیگر مسافران هتل مدنظرمان مطلع شویم، قیمتها را بررسی کنیم و… در این میان امنیت مقصد سفر هم از فاکتورهای مهمی است که مسلما روی تصمیم ما اثر میگذارد.
طی سالهای اخیر جنگ عراق، سوریه، یمن و ظهور پدیده تروریستی داعش آنچنان امنیت منطقه را لکهدار کرده که نام این کشورها و بعضا همسایههای کمشانس آنها در فهرست قرمز سفارتها قرار گرفته است.
این نوع ناامنیها که تاثیر مستقیمی بر کاهش گردشگران آن کشور دارد را میتوان موقتی دانست. در مقایسه با این نوع از ناامنی، مناطق و شهرهایی هستند که به دلایلی طولانیمدتتر به مسافران خارجی توصیه نمیشوند و اگر هم گردشگران بر تصمیم خود اصرار داشته باشند، حفظ جان و مال آنها بر عهده خودشان خواهد بود.
اگر قصد سفر خارجی دارید پس از خواندن این گزارش، برای رزرو بلیت سفر به این شهرها دوباره فکر کنید.
«سن پدرو سولا» / هندوراس
شهر «سن پدرو سولا» در شمالغرب هندوراس واقع است و حدود ۶۰ کیلومتری جنوب «پوئرتو کورتز» در حاشیه دریای کارائیب است. آبوهوای این شهر گرمسیری و دلچسب است و در طول سال دمای بالایی دارد. دیدنیهای بسیاری همچون موزه انسانشناسی و تاریخ، افلاکنمای کودکان و پارک مرکزی در این شهر وجود دارند. خیابان «رینگ» منطقه محبوب گردشگران است که هتلها، مراکز خرید، بانکها و فستفودهای زنجیرهای در آن قرار دارند.
باهمه این اوصاف، “سن پدرو سولا” به عنوان یکی از خطرناکترین شهرهای دنیا شناخته میشود. در سال ۲۰۱۱ از هر ۱۰۰ هزار شهروند این شهر ۱۵۹ نفر خودکشی کردند. این آمار برای سومین سال متوالی سن پدرو را از «سیوداد خوارس» مکزیک که لقب خطرناکترین منطقه روی زمین را یدک میکشید، جلو انداخت.
گزارشات نشان میدهد این شهر مرکز قتل و جنایت دنیاست، چرا که روزانه سه نفر در آن کشته میشوند. شرایط وقتی بدتر میشود که بدانید قتل تنها مسالهای نیست که باید نگرانش باشید! فعالیتهای مافیایی در این شهر آنقدر گسترده است که قاچاق مواد مخدر و اعضای بدن انسان در آن به راحتی انجام میشود. وقتی این همه سلاح در شهر پخش است، این آمار بالای قتل و جنایت چندان تعجبی ندارد.
«آکاپولکو» / مکزیک
صنعت گردشگری دهههاست مهمترین منبع درآمد این شهر مکزیکی است. زندگی در تمام ساعات شبانهروز در آکاپولکو در جریان است. مسافران در حاشیه ساحل، بارها و کافههای شبانه پذیرایی میشوند و از موسیقی تکنو و راک لذت میبرند. آنها که به دنبال تجربههای هیجانانگیز هستند هم میتوانند بانجیجامپینگ را امتحان کنند.
“آکاپولکو” یکی از قدیمیترین جاذبههای گردشگری مکزیک است که در اوج شکوفاییاش در دهه ۱۹۵۰ پذیرای ستارههای هالیوودی و میلیونرهای معروف بوده است. اما امروزه توریستهای این شهر با مشکلات جدی مواجه میشوند؛ نیروهای فاسد پلیس آکوپولکو مسافران را به حبس، تهدید و از آنها اخاذی میکنند. اجساد مردهها در نقاط مختلف شهر سرگردانند و اگر در زمان و مکان نادرست قرار بگیرید، هیچ کس نمیتواند تضمین کند شما هم به آن سرنوشت دچار نشوید.
«کاراکاس» / ونزوئلا
اگرچه کاراکاس هم در منطقه گرمسیری واقع شده، اما درجه هوایش به نسبت دیگر مناطق ساحلی مناسبتر است. کاراکاس همچون آکوپولکو شهرت بینالمللی ندارد، اما مقصد شگفتانگیزی برای سفر به حساب میآید. وجود جاذبههای مذهبی و تاریخی فراوانی همچون «کلیسای سن فرانسیسکو» باعث میشود سفر به آن به گردشگران مذهبی توصیه شود. اسقف اعظم کاراکاس در کلیسای جامع این شهر اسکان دارد و مسجد «شیخ ابراهیم الابراهیم» که لقب دومین مسجد بزرگ آمریکای لاتین را یدک میکشد، در همین شهر قرار دارد.
اما فریب ظاهر مذهبی این منطقه را نخورید، براساس آمار به دست آمده کاراکاس یکی از پایتختهای جهان است که درصد جرم و جنایت در آن بسیار بالاست. اکثر قتلها و جنایتهای خشونتآمیز این شهر بدون رسیدگی و نتیجه قانونی باقی میمانند. شهرهای همسایه کاراکاس هم از این خطرها بینصیب نیستند و به همین دلیل است که به مسافران توصیه میشود به تنهایی، مخصوصا در شب پا به این منطقه نگذارند. دعواهای خیابانی و سرقت مسلحانه بیشترین جرمهایی هستند که در این ناحیه اتفاق میافتند.
«تگوسیگالپا»/ هندوراس
“تگوسیگالپا” در منطقهای کوهستانی و در یک دره واقع شده و سطح همواره کمی دارد. کلیسای جامع «متروپولتین»، کاخ سابق ریاستجمهوری که حالا دیگر موزه شده، کلیسای «باکره سویاپا» و سالن تئاتر«مانوئل بونیلا» از جمله جاذبههای دیدنی این شهر به حساب میآیند . این شهر که تاریخی ۴۰۰ ساله را پشت سر گذاشته، ۱۴ موزه دارد که اکثرشان حوالی مرکز تاریخی آن واقع هستند اما اجازه ندهید این زیباییها و جاذبهها روی ذهنتان تاثیر بگذارد چون هندوراس بالاترین درصد قتل در جهان را داراست.
در سال ۲۰۱۰ درصد قتل استان «فرانسیسکو مورازان» ۸۳٫۲ درصد و این رقم در سطح ملی ۸۶ درصد بود. یک سال پیش از آن ۲۴۶ فقره مرگ در اثر تصادف با موتورسیکلت در این شهر گزارش شد که اکثر قربانیان آنها پیادهروها و دوچرخه سواران بودند.
علاوه بر این، فقر شدید خشونت روزافزونی را در این منطقه گسترش داده است. واقعیت این است که فساد بیداد میکند و مافیای موجود به بدتر شدن اوضاع کمک میکند. در یک کلام، میهماننوازی و خطرناکی تگوسیگالپا به یک اندازه شهرت دارد. توصیه میشود بلیط خود به این مقصد را لغو کنید و به فکر جایی باشید که سفر کردن به آن حداقل خطر جانی نداشته باشد.
«ماسیو» / برزیل
“ماسیو” بزرگترین شهر و پایتخت ایالت ساحلی «آلاگواس» برزیل است. آبوهوای این منطقه با رطوبت تقریبا بالا و هوای موسمیاش، بسیار خاص است اما دمای هوا هیچ وقت خیلی بالا نمیرود و خبری از بادهای مداوم نیست. برای گذران تعطیلات، ماسیو با شنهای سفید سواحل، دریای سبز و آبیرنگ و آبهای شفافش مقصد بسیار دلپذیری است اما آنچه خیلی از مسافران در مورد این ایالت نمیدانند این است که نام آن در فهرست ۱۴ شهر خطرناک جهان ذکر شده است. آمارها حاکی از آن است که در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳۵ فقره قتل در این شهر رخ میدهد و همین موضوع آن را در فهرست خطرناکترین شهرهای جهان بالاتر از ریو دوژانیروی برزیل قرار داده است.
«هاوانا» / کوبا
“هاوانا” پایتخت و بزرگترین شهر کوبا و همچنین پرجمعیتترین شهر در منطقه کارائیب است. این شهر مرکز دولت کوبا، محل قرارگیری بسیاری از وزارتخانهها، دفتر اصلی مراکز تجاری و بیش از ۹۰ دفتر دیپلماتیک است. پایتخت کوبا سالانه بیش از یک میلیون گردشگر بینالمللی را به خود جذب میکند، با این حال جرم و جنایت حضور دائمی در فضای این شهر دارد.
گرچه دولت کوبا آمار دقیقی از جنایتها در هاوانا را منتشر نمیکند، روشن است که قاچاق مواد مخدر بسیار رایج است. مقصد بیشتر این مواد، ایالات متحده آمریکا است. به این خاطر که کوبا سابق کشوری سوسیالیست بوده، فقر یکی از فاکتورهای پررنگ زندگی مردم آن است. رشوه از جرمهای بسیار فراگیر در این کشور است، حتی در سیستم سلامت. نوازندگان برای این که بتوانند در مناطق توریستی هنرنمایی کنند و درآمدی کسب کنند، باید باج بدهند و رشوه بپردازند. هاوانا که مهمترین شهر توریستی کوباست، به اندازه مکانهایی که تاکنون به آنها اشاره کردیم خطرناک نیست، البته اگر پایتان را فراتر مناطق توصیهشده نگذارید.
«دیترویت» / آمریکا
اگر میخواهید به همراه خانواده به یک پیکنیک یکروزه بروید، دیترویت اصلا پیشنهاد خوبی نیست. طبق آمارگیری که در سال ۲۰۰۵ انجام شد، دیترویت ششمین رتبه را در فهرست جرمهای خشونتبار در شهرهای آمریکا دارد. تقریبا دوسوم قتلهایی که سال ۲۰۱۱ در ایالت میشیگان انجام شد، در این شهر رخ داده بود. گرچه آمار جرم و جنایت در سال ۲۰۰۸ دیترویت تا ۱۱ درصد کاهش پیدا کرد، جایگاه این شهر در میانگین سالانه کشور تغییری پیدا نکرد. بر هیچ کس پوشیده نیست که مسافران دیترویت باید با محافظهکاری راهی این سفر شوند. با وجود این که آمار جنایت در این شهر آمریکایی رو به کاهش است، هنوز هم سفر به آن توصیه نمیشود.
«قاهره» / مصر
بیشتر بخشهای این کشور آفریقایی بیابانی است. طی سالها قاهره یکی از جذابترین مقاصد برای گردشگران بود. به دلیل دمای همیشه بالای این شهر و نزدیکی آن به اقیانوس، زمستان بهترین فصل توریستی آن به حساب میآید. اهرام ثلاثه هم که گنج بزرگ این منطقه محسوب میشود. اما متاسفانه نام قاهره هم در اثر نابسامانیهای سالهای اخیر در فهرست خطرناکترین شهرهای جهان وارد شده است. ناآرامیها و اعتراضات سیاسی در کاهش آمار ورود گردشگران به این شهر نقش پررنگی داشته است. اقدامات تروریستی، بمبگذاریها و تظاهرات مردمی سالهای گذشته آن چنان امنیت این شهر را نشانه رفته که نام قاهره حتی در فهرست سیاه برخی کشورها ذکر شده و این به معنای این است که امنیت مسافران به هیچ عنوان در این شهر تضمینشده نیست.
«کییف» / اوکراین
“کییف” هشتمین شهر بزرگ اروپا و پایتخت اوکراین است. این شهر مرکز صنعتی، علمی، آموزشی و فرهنگی اروپای شرقی محسوب میشود. علاوه بر وجود بناهای تاریخی مشهور و مراکز آموزش معتبر در کییف، این شهر سیستم فراساختاری سطح بالایی دارد که سیستم حمل و نقل پیشرفته، نمونهای از آن است. از آنجا که کییف نزدیک دریا نیست، به صورت بالقوه مکان محبوبی برای گردشگران به حساب نمیآید، اما از سال ۲۰۰۵ که صدور ویزای اوکراین برای اعضای کشورهای عضو اتحادیه اروپا رایگان شد، وضعیت تغییر کرد و کییف شاهد رشد چشمگیر ورود مسافران خارجی شد.
اما اوکراین هنوز طعم لذت شکوفایی صنعت گردشگری را نچشیده، نامش وارد لیست مقاصد خطرناک جهان شد. ناآرامیهای سیاسی و اعتراضات شهروندی کییف در سالهای اخیر، عامل اصلی به خطر افتادن وضعیت گردشگری کشور شد. رییسجمهور اوکراین خواهان ارتباط دوستانه با روسهاست، ولی مردم کشورش طالب پیوستن به اتحادیه اروپا هستند. سفر به کییف از نظر مالی هزینه زیادی ندارد، اما ممکن است به قیمت جانتان تمام شود!
«نوئوو لاردو» / مکزیک
این شهر مکزیکی با سه پل بینالمللی و یک پل راهآهن به لاردو و تگزاس متصل است. شهر مرزی نوئوو لاردو قلمرو جنگی بین قاچاقچیان مواد مخدر محسوب میشود. این منطقه نقش راهروی انتقال مواد مخدر و منفجره را بازی میکند. اتحادیه قاچاقچیان این ناحیه، در آمریکا و مکزیک بسیار فعال هستند و گزارش شده از سال ۲۰۰۶ نزدیک به ۶۰۰۰ هزار نفر طی اعمال خشونتآمیز حاصل از این تجارت غیرقانونی جان خود را از دست دادند.
اما این تنها خطری نیست که توریستها را تهدید میکند؛ سرقت اتوموبیل، آدمربایی و دزدی دیگر جرمهای رایج در این منطقه هستند. به همین دلیل است که دولتها گردشگران را از سفر به این شهر بر حذر میدارند. با این حال اگر تصمیم به این سفر گرفتید، سعی کنید تمام ساعات روز و شب هشیاری خود را حفظ کنید