نایت ملودی » سلامت » تغذیه » آشنایی با ارزش غذایی و خواص بامیه

understanding-the-properties-and-nutritional-value-of-okraبامیه سال‌ها در مناطق استوایی و گرم کشت می‌شد. این سبزی یکی از خوراکی‌های پرمصرف در آمریکا، هند، آسیای شرقی و آمریکای جنوبی محسوب می‌شود. برده‌های آفریقایی این گیاه را وارد ایالات‌متحده‌ی آمریکا کردند و سال‌های زیادی به عنوان غذای فقرا استفاده می‌شد؛ اما امروزه بامیه یکی از آن سبزیجات مقوی و لذیذی است که در همه جای دنیا استفاده‌ می‌شود. این گیاه علاوه بر اینکه باعث تقویت عضلات قلب می‌شود توانایی زیادی در افزایش ترشح هورمون‌های جنسی در آقایان و همچنین خانم‌ها دارد. به طوری که از آن به عنوان گیاهی با خاصیت تقویت‌کننده‌ی قوای جنسی یاد می‌شود. در این مطلب بیشتر با خواص این گیاه چسبناک اما خوشمزه و مقوی آشنایتان می‌کنیم. لطفاً با ما باشید.

بامیه دوست سبزیجات دیگر

بامیه را به صورت خام، ترشی یا پخته‌شده مصرف می‌کنند. میوه‌ی این گیاه به راحتی با سبزیجات دیگری مانند پیاز، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادمجان قابل مصرف است و با چاشنی‌های مختلفی مانند کاری، لیموترش و سرکه به راحتی خوش‌طعم می‌شود. مصرف آن ساده است. کافی است آن‌ها را بشویید و به طور جزئی سر آن را جدا کنید. می‌توانید به صورت کامل یا خردشده طبخ کرده و میل کنید. خردشده‌ی آن به دلیل شیره‌ای که دارد باعث غلیظ شدن خوراکتان خواهد شد. می‌توانید آن را پخته و در کنار مرغ یا گوشت و ماهی سرو کنید. خورش بامیه نیز غذای لذیذ و باب میلی است که خدمت زیادی به سلامتی‌تان می‌کند.

ارزش غذایی بامیه

هر ۱۰۰ گرم بامیه حدود ۳۰ کیلوکالری دارد. در نتیجه کالری زیادی به بدن تحمیل نمی‌کند. این سبزی سرشار از ویتامین‌های مختلف به ویژه ویتامین‌های A و C بوده و حاوی مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن و مس می‌باشد. باید بدانید که بامیه یکی از منابع گیاهی پروتئین‌ها، لیپیدها، کربوهیدرات‌ها و فیبرهای غذایی است. توجه داشته باشید که ویتامین C موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را از ابتلا به بیماری در امان می‌دارد.

خواص بامیه

بامیه خواص بی‌شماری دارد. ضدالتهاب، ضدویروس، ملین و ضددیابت طبیعی است. علاوه بر این برای درمان شب ادراری و هضم راحت غذا مفید است. به عقیده‌ی محققان بامیه سرشار از ویتامین A می‌باشد که برای تقویت عضلات قلب و همچنین افزایش ترشح هورمون‌های جنسی در آقایان و خانم‌ها موثر است.

مصرف بامیه همچنین برای افرادی که از حساسیت و خارش پوست و همچنین یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود.

برای رفع التهاب و حساسیت‌های پوستی می‌توانید برگ‌های این گیاه را در آب خیس کرده و محلول ژلاتینی آن را روی پوست بمالید. از بامیه برای درمان تب نیز استفاده می‌شود. در صورت یبوست می‌توانید بامیه‌های تازه را خرد کرده و بجوشانید و آب آن را بنوشید.

همچنین باید بدانید که جوشانده تخم خشک بامیه برای مقابله با تب و حساسیت روده‌ها مناسب است. کافی است تخم‌های بامیه را پودر کرده و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید. بچه‌هایی که تب کرده‌اند می‌توانند ۳ قاشق چای‌خوری از این جوشانده را مصرف کنند.

مصرف این سبزی همچنین باعث تنظیم کلسترول خون می‌شود و به کنترل قند خون کمک می‌کند. در واقع بامیه باعث کاهش سرعت جذب قند در روده‌ها می‌شود. همچنین باید بدانید که بامیه بدن را قلیایی می‌کند. در واقع حالت اسیدی بدن را کاهش می‌دهد و همچنین ضداسپاسم است.

تاریخ: 14 اکتبر 2014
نویسنده: رضا ایرانی
دسته بندی: تغذیه , خواص مواد , سلامت
نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت