مرتبط با این مطلب امروز در نایت ملودی ![]() عکس و بیوگرافی بازیگران فیلم سینمایی چرا گریه نمیکنی ![]() جواب سوالات دایی بهادر در بازی خواستگاری ![]() بازیگر نقش گلنار در سریال گیلدخت ![]() دانلود استیکر واتساپ خنده دار برای ایفون ![]() سفر به مریخ چقدر طول میکشد؟ ![]() بهترین فیلم های جشنواره فجر ۱۴۰۲ ![]() طرز تهیه لوکوم پرتقال ![]() طرز تهیه سیر سیاه روی بخاری ![]() نقد فیلم عروسی مردم ![]() علت قتل داریوش مهرجویی و همسرش – قاتل که بود؟ ![]() طرز تهیه کله جوش با ماست و بادمجان ![]() فال عطسه تایلندی ![]() چه حرکاتی در بدنسازی باعث افزایش قد میشود؟ ![]() طرز تهیه موچی شکلاتی ![]() بررسی فیلم سینمایی سنگدل ۲۰۲۳ ![]() داستان سریال عقرب عاشق ![]() جاهای دیدنی تبریز و اطراف آن ![]() طرز تهیه روغن دنبه ![]() فیلم سینمایی شهر هرت با بازی پژمان جمشیدی ![]() طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی و کنجدی در جامعهی امروز معیارهای ازدواج به کلی با سابق فرق کرده است. در قدیم هرکسی قصد ازدواج داشت، اولین معیارش ایمان و نجابت فرد مقابل بود.
خانوادهی دختر در پی دامادی معتقد، اهل کار و کوشش و خانواده دوست بودند و به قول معروف دامادی میخواستند که وقتی شب به منزل بازمیگردد، دستهایش پر باشد از خوراکی برای اهل و عیالش. پدر و مادر پسر هم عروسی نجیب، باایمان و کدبانو میخواستند که محیط خانه را برای همسر و فرزندش سرشار از آرامش و راحتی کند.
زندگیها مثل آب زلال و روشن بود، و دلها پاک و صمیمی و اختلافات کم بود. اگر هم مشکلی بود با ریش سفیدی بزرگترها حل میشد. مرد کار میکرد و زن با صرفهجویی برای آینده پسانداز میکرد. اخلاقیات بر مادیات حکومت میکرد و پول چرک کفدست همه بود. رفتوآمدها زیاد بود و مهربانی در سفرهی هر میزبان به جای تجملات و غذاهای رنگارنگ خودنمایی میکرد. جایگزینهای نادرست
البته میدانیم که هنوز هم خانوادههای متدینی هستند که اولین نگرانیشان ایمان و اعتقاد طرف مقابل است ولی متاسفانه بعضی از این خانوادهها نیز گرفتار چشموهمچشمی شدهاند. امروزه معیارهایی جایگزین معیارهای گذشته شده است که در آن ظواهر و تجملات در اولویت است. در سنجش دختران، زیبایی و اموال پدری و میزان درآمد بالای دختر جای سازگاری، نجابت و کدبانوگری را گرفته است. درخواست مهریههای بالا، هزینههای کمرشکن عروسی، دوران طولانی عقد همراه با بردن هدیههای گرانقیمت، مسافرتهای خارجی و داخلی، داشتن منزل مسکونی، شغل پردرآمد، و اتومبیل آخرین مدل دست و پای جوانان را در تشکیل زندگی مشترک بسته است. متاسفانه امروزه فلسفهی اصلی ازدواج که رسیدن به کمال معنوی و روحی دو طرف میباشد، از یاد رفته است.
اکثر جوانان انتظار دارند توقعات و آرزوهای محال آنها با ازدواج تامین شود. در صورتیکه خانواده محیطی برای رشد شخصیتی طرفین، ایجاد پختگی و کسب تجربه میباشد. متقاضیان ازدواج موفق به گوش باشند؛ -داشتن زاویهدید نزدیک به یکدیگر در نگرشها و رفتارها. -دارا بودن دیدگاه مشترک اعتقادی و همسویی دینی. -داشتن فضیلتهای اخلاقی همچون حسن خلق، حسن ظن، مهربانی، ازخودگذشتگی و … -دوری از صفاتی مثل بداخلاقی، سوءظن، خودخواهی، خساست، بیوفایی و… شیرینی پیوند دو نفر در تلاش آنها برای رسیدن به رفاه، سعادت و پرورش فضیلتهاست. دختران و پسران جامعهی ما برای انتخاب درست باید با منطق واقعگرایی دست به انتخاب بزنند و معیارهایی در زندگی انتخاب کنند که در ایجاد خوشبختی واقعی و محبت موثر هستند این صفات ناپسند نقش بسیار تعیینکنندهای در ایجاد مشکلات در زندگی مشترک خواهند داشت و جوانان میباید در اینباره احساساتی عمل نکنند که یک عمر پشیمانی به دنبال خواهد داشت. برای اثبات بیشتر به روایتی از امام رضا (ع) اشاره میشود؛ -دارا بودن استقلال نسبی اقتصادی و عاطفی و کوشش برای استقلال کامل زوجین و عدم تکیه بر خانوادهها -تشابه در علایق و سلیقههای طرفین و داشتن دیدگاههای نزدیک به هم در مورد موضوعات و مسائل مختلف زندگی -همسانی و مشابهت در استفاده از ساعات فراغت، مثلاً اگر فردی که درونگرا و انزواطلب است و میل به تفریحات انفرادی دارد با شخصی که روحیهی برونگرا و اجتماعی دارد و به تفریحات دستهجمعی علاقهمند است، ازدواج کند در آینده مشکلاتی برای آنها به خاطر کیفیت شخصیت و نیازهای مختلفشان به وجود میآید. نظرات |