نایت ملودی » اخبار » اقتصاد » دولت و مجلس چه تصمیمی برای هدفمندی خواهند گرفت؟

مابه التفاوت ۲۸ هزار تومانی یارانه نقدی، پیامک انصراف از دریافت یارانه، واریز نشدن یارنه نقدی برای عده ای از سرپرستان خانوار، اختلالات سایت رفاهی و مخالفت مجلس با اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها.

اینها سرفصل کش مکش های یارانه ای این روزها بین دولت و مجلس است.کش مکش هایی که افکار عمومی را نگران کرده و باعث شده با اضطراب و نگرانی اخبار یارانه ای را دنبال کنند تا ببینند داستان گرانی ها و فاز دوم هدفمندی چه خواهد شد؟

در هر حال برگزاری جلسات مشترک دولت و مجلس  برای حل ماجرای فاز دوم هدفمندی نشان می دهد که اجرایی شدن یا نشدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها این روزها دغدغه اصلی دولت و مجلس است و افکار عمومی نیز نگران تر از همیشه اخبار مربط به هدفمندی را دنبال می کند .

63039_379هنوز از یادها نرفته است که محمود  احمدی نزاد در چهارشنبه هدفمندی که در دی ماه رقم خورد به  درخواست خود به مجلس رفت تا با وکلای ملت و مردم در خصوص مسائل کلان اقتصادی سخن بگوید.

هر چند در آن روز وی  در مجلس نماند تا انتقادات یارانه ای نمایندگان را بشنود اما معاون پارلمانی وی خبر از دعوت بهارستان نشین ها به پاستور داد و بلافاصله بعد از آن نیز جلسات اقتصادی دولت و مجلس اغاز شد تا در مورد مهم ترین جراحی اقتصادی کشور تصمیم گیری کنند.

از این جلسات اما خبر می رسد که دولتی ها بر اجرای فاز دوم هدفمندی اصرار می کنند اما مجلسی ها با اجرایی کردن آن در شرایط حاضر مخالفند .

کار به جایی رسیده است که حتی ائمه جمعه هم وارد کار زار هدفمندی شدند و درباره اثرات اجرای شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها اخطار داده اند.

به عنوان مثال امام جمعه موقت اصفهان در این خصوص گفته: همچنین دولت اگر می‌خواهد با گران شدن حامل‌های انرژی پولی دست مردم بدهد فاجعه است و جایز نیست.

در این میان مخالفت های اقتصادی های مجلس نیز به اوج خود رسیده  و اکثرآنها معتقدند اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی در حال حاضر به صلاح کشور نیست.

اما منتقدان اجرای فاز دوم هدفمندی چه می گویند؟

هدف دولت حل کردن مشکل تولید  نیست

عماد افروغ می گوید: اجرای خواست دولت در هدفمندی بحران‌های سیاسی و اجتماعی درپی دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه   که قوه مقننه علاوه بر این که باید جلوی دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی را بگیرد، تاکید می کند که اجرای شتابزده مرحله دوم به شکلی که دولت قصد انجام آن را دارد، بحران‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بوجود می آورد.

وی  درباره تلاش دولت به منظور اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها نیز می گوید: هدف دولت از اجرای هدفمندی یارانه ها حل مساله تولید و پر کردن شکاف طبقاتی نبود، بلکه تلاشی برای حل کردن مشکل پولش بود.

افزایش تورم در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز می گوید: فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها زمانی باید اجرا شود که تورم شیب نزولی دارد و در شرایط کنونی اجرای فاز دوم آثار ناگواری را در جامعه بر جای می‌گذارد.

مصباحی‌مقدم تاکید می کند: شرایط برای اقشار متوسط رو به پایین با اصلاح قیمت‌ها سخت می‌شود و شیوه کمک نقدی در یارانه‌ها درست نیست و باید پرداخت هدفمندی از طریق بیمه بیکاری و تامین اجتماعی باشد تا تمام نیازهای ضروری افراد پاسخ داده شود.

وی همچنین می گوید: در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اصلاح قیمت حامل‌های انرژی برای خانواده‌ها باید مانند دور اول به شکل پلکانی انجام شود و در بخش تولید قیمت‌های ترجیحی در نظر گرفته شود زیرا پالایشگاه‌ها برای تولید برق نیازمند سوخت هستند و اگر این قیمت برای تولیدکنندگان و خانواده‌ها یکسان باشد تولید با مشکل مواجهه می‌شود.

دولت به عواقب اجرای فاز دوم هدفمندی توجه ندارد

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هم به اصرار دولت برای اجرایی کردن فاز دوم هدفمندی انتقاد دارد و می گوید: اصرار دولت برای اجرای مرحله دوم هدفمندسازی به این دلیل است که می خواهد بگوید من این کار را به نتیجه مطلوبی رساندم اما چون دولت رو به اتمام است به عواقب آن و باقی مسائل کاری ندارد.

محمد اسماعیل کوثری با بیان اینکه دولت هنوز بودجه سال ۹۲ را تحویل نداده است، گفت: مجلس اعلام کرده است که مرحله دوم اصل هدفمند سازی باید فعلا مسکوت بماند و اگر قرار باشد اجرا شود از نیمه دوم سال ۹۲ به بعد باید به آن فکر کرد.

وی با اشاره به اصرار رئیس جمهور برای اجرای  فاز دوم اصل هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: پافشاری دولت و مخصوصا رئیس جمهور برای اجرای سریع مرحله دوم هدفمند سازی به این دلیل است که این کار در همین دولت به نتیجه برسد.

البته علاوه بر این انتقادات، رئیس مجلس نیز  گفته است که مقام معظم رهبری  تسریع در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را تایید نکرده است.

***

به این ترتیب به نظر می رسد دلایل برای مخالفت با درخواست رئیس جمهور زیاد است و از افزایش تورم گرفته تا بی توجهی دولت به عواقب اجرایی شدن فاز دوم همه و همه توجیهات موجهی است که منتقدین اقتصادی دولت به پافشاری دولتی ها دارند هر چند که رئیس جمهور معتقد است اوضاع کاملا برای اجرایی شدن فاز دوم مناسب است و اگر دست های پنهان! بگذارند کشور به اوج می رسد!

نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت