نایت ملودی » فرهنگ و هنر » اندیشه و مذهب » ماه رمضان » توصیه های روزه داری به دیابتی ها

توصیه های روزه داری به دیابتی ها

دکتر کامران نیکو سخن،مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت :«مجوز روزه گرفتن برای افراد دیابتی باید از طرف پزشک معالج صادر شود . افرادی که دچار عوارض دیابت نظیر مشکلات کلیوی شده اند باید از روزه گرفتن پرهیز کنند . برخی از افراد هم که دیابت خود را بدون دارو کنترل می کنند باید در نظر داشته باشند که گرسنه ماندن طولانی همیشه سبب کاهش قند خون نمی شود بلکه در مواقعی قند را نیز افزایش می دهد به این دلیل که در مواقع گرسنگی طولانی بدن از قند کبد استفاده می کند . اگر روزه داری صحیح انجام نشود در بسیاری از مواقع فرد حتی اگر دارویی هم مصرف نکند دچار مشکلاتی می شود ، این گونه افراد باید با پزشک معالج خود مشورت کنند ».

 

دکتر کامران نیکوسخن ،گفت :«افراد دیابتی که تمایل به گرفتن روزه در ماه رمضان دارند باید به مواردی از قبیل چگونگی کنترل قند خون ، شیوه درمان بیماری و سطح آگاهی شان از این بیماری واین که چه نکاتی را باید در ماه رمضان رعایت کنند توجه کنند ».

 

وی در رابطه با کنترل قند خون در افراد دیابتی گفت :« اگر افراد دیابتی تمایل به گرفتن روزه دارند باید قند خون خود را کنترل کنند ، آزمایش هایی که افراد دیابتی انجام می دهند صرفا نشانه کنترل و یا عدم کنترل کامل قند خون نیست . فردی که  می خواهد کنترل قند خون داشته باشد باید آزمایش همو گلوبین را قبل از ماه رمضان انجام دهند . آزمایش همو گلوبین ، آزمایشی است که میانگین قند خون را در طی سه ماهه اخیر نشان می دهد ، این آزمایش عملکرد قند خون را به طور واقعی نشان می دهد».

 

کامران نیکو سخن خاطر نشان کرد:«فرد دیابتی که روزه داری می کند باید روزانه اقدام به کنترل قند خون خود کند و به این نکته که  آیا از قند خون مطلوب برخوردار است یا خیرتوجه کند . قند خون متعادل زمانی است که وقتی فرد ناشتا است میزان  قند خون زیر ۱۳۰ و در دو ساعت بعد از غذا باید میزان قند خون زیر ۱۸۰ باشد . بنابراین کنترل میزان قند خون قبل از ماه رمضان برای افراد دیابتی الزامی است».

مدیر عامل انجمن دیابت ایران افزود :«افراد باید روزانه با گلوکومتر قند خود را کنترل کنند و اگر میزان قند خون این افراد از حد مطلوب بالاتر بود نه تنها روزه داری کمکی به کنترل قند خون آنها نمی کند بلکه وضعیت قند خون را برهم می زند ».
دکتر کامران نیکو سخن  دررابطه با شیوه درمانی افراد دیابتی گفت :« بعضی از افراد دیابتی با دارو برخی دیگرکه مبتلا به دیابت هستند با قرص های خواکی قند خود را کنترل می کنند ، بعضی دیگر با انسولین قند خود را کنترل می کنند ، افرادی که از انسولین استفاده می کنند به دلیل عوارضی که ممکن است انسولین داشته باشد فرد دچار افت شدید قند خون می شود ، توصیه می شود که چنین افرادی از روزه داری پرهیز کنند. مگر این که فرد آگاهی زیادی از انسولین و عوارض آن داشته باشد و بتواند شرایط مطلوبی ایجاد کند که عوارض انسولین را کنترل کنند و آن را به گونه ای تنظیم  می کنند تا مشکلی درروزه گرفتن آنها ایجاد نکند، در صورت عدم آگاهی با مصرف انسولین و روزه داری همزمان ممکن است فرد شرایط وخیمی پیدا کند که منجر به کما نیز بشود و توصیه می شود این دسته افراد روزه داری نکنند».
وی در ادامه گفت :«افرادی که دارو مصرف می کنند و قندشان کنترل نشده است ممکن است با روزه داری مشکلات زیادی برایشان پیش بیاید ومیزان قند خونشان افزایش یابد ».
دکتر کامران نیکو سخن ، مدیر عامل انجمن دیابت ایران گفت :«مجوز روزه گرفتن برای افراد دیابتی باید از طرف پزشک معالج صادر شود . افرادی که دچار عوارض دیابت نظیر مشکلات کلیوی شده اند باید از روزه گرفتن پرهیز کنند . برخی از افراد هم که دیابت خود را بدون دارو کنترل می کنند باید در نظر داشته باشند که گرسنه ماندن طولانی همیشه سبب کاهش قند خون نمی شود بلکه در مواقعی قند را نیز افزایش می دهد به این دلیل که در مواقع گرسنگی طولانی بدن از قند کبد استفاده می کند . اگر روزه داری صحیح انجام نشود در بسیاری از مواقع فرد حتی اگر دارویی هم مصرف نکند دچار مشکلاتی می شود ، این گونه افراد باید با پزشک معالج خود مشورت کنند ».
تمام افراد مبتلا به دیابت که می خواهند روزه بگیرند باید در زمینه روزه داری آگاهی کسب کنند ، انجمن دیابت اقدام به انتشار جزواتی در رابطه با روزه داری در افراد دیابتی می کند که منجر به افزایش بینش افراد نسبت به دیابت می شود .

وی درادامه در رابطه با این که اگر فردی اقدام به گرفتن روزه کرد چه نکاتی را باید رعایت کنند گفت :« افرادی که می خواهند روزه بگیرند باید با استفاده ازگلوکومتر روزانه قند خود را کنترل کنند ، اگر افراد میزان قندشان به زیر ۶۰ میلی گرم می رسد باید از روزه گرفتن پرهیز کنند . بهترین زمان هایی که افراد باید در این ایام باید اقدام به اندازه گیری قند خون کنند ، دو ساعت قبل و دو ساعت بعداز افطار و در طی روز است ».
دکتر کامران نیکو سخن در رابطه با تغذیه در ایام ماه رمضان چنین بیان کرد:« بسیاری از افراد با شروع ماه رمضان اقدام به مصرف خوراکی های شیرین نظیر زولبیا ، بامیه وحلوا و غیره  می کنند . توصیه ای کلی به افراد این است که حجم غذاهای مصرفی را کاهش دهند ، در این ایام افراد باید از مصرف غذاهای پرحجم در زمان های افطار و سحر خودداری کنند .
در رابطه با نحوه مصرف قرص باید این افراد حتما به پزشک معالج خود مشورت کنند و ممکن است نیاز باشد تا زمان مصرف قرص را جابجا کنند ».

 

نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت