چگونه تلخی مربای بالنگ را بگیریم؟
برای گرفتن تلخی مربای بالنگ باید قبل از پختن مربا، بالنگها را در قابلمهای حاوی آب روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس آب را برای ۵ دقیقه بجوشانید. بالنگها را از ظرف خارج کنید و با آب سرد آبکشی کنید، با دستتان بالنگها را فشار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود، برای گرفتن تلخی مربای بالنگ توصیه میشود این کار را ۳ بار انجام دهید. هرچقدر میزان آب بیشتر باشد تلخی مربای شما کمتر خواهد بود. سپس آنها را به مدت چند ساعت در آب سرد قرار دهید تا باقی مانده تلخی نیز از این طریق گرفته شود.
چند نکته
- بادرنگ نوعی بالنگ است که اندازه ی بزرگتری دارد و میتوان برای مربا نیز از آن استفاده کرد.
-
پس از آنکه بالنگ را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کردید، حتما بچشید تا مطمئن شوید، تلخی بالنگ از بین رفته است.
- در زمان طبخ مربا باید درب قابلمه باز باشد، در غیر اینصورت رنگ آن تیره خواهد شد.
- بالنگهایی را که برای تهیه مربا انتخاب میکنید، باید بدون لکه و کاملا سالم باشند.
-
توجه داشته باشید که شربت مربا باید کاملا قوام بیاید، به این معنی که وقتی مربا آماده شد، مقداری از شربت آن را درقاشق بریزید، زمانی که سرد شد باید شربت به سختی و کش دار از قاشق بریزد.
- میزان شکر ذکر شده در این مطلب به اندازه استاندارد است، اما اگر ترجیح میدهید مربا زیاد شیرین نباشد میزان آن را کاهش دهید.
- در صورتی که مربا بعد از مدتی شکرک زد، دلیل آن جوشیدن زیاد آن و کم بودن آبلیمو است. برای رفع این مشکل کمی آب جوش در مربا بریزید واجازه دهید یکی دو جوش بزند و سپس مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
- اگر مربا کپک زد، یعنی شربت شکر به اندازه کافی غلیظ نبوده است.
علاوه بر خواص زیادی که به آن اشاره شد، مربای بالنگ طعم و ظاهر خوبی نیز دارد. این مربا را تهیه کرده و همراه کره یا خامه برای صبحانه یا عصرانه استفاده کنید. به این ترتیب هم از خواص بی شمار این ماده غذایی بهرهمند میشوید و هم از میل کردن یک مربای خوش طعم و خوش عطر لذت میبرید.