حمله قلبی زمانی رخ میدهد که یکی از شریانهایی که به عضله قلب خونرسانی میکنند، دچار انسداد یا تنگی شود و به عضله قلب آسیب برساند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با امداد های اولیه برای بیمارانی که دچار حمله ی قلبی می شوند آشنا کنیم. با ما در ادامه ی این مطلب همراه باشید.
حمله قلبی چه نشانه هایی دارد؟
• درد مزمن و پایدار قفسه سینه – اغلب بصورت احساس سنگینی در قفسه سینه بازگو میشود.
• گسترش درد به سمت، فک، گردن و دستها
• تنگی نفس
• احساس ناراحتی در ناحیه شکم، مانند سوء هاضمه
• از حال رفتن بی مقدمه فرد
• خاکستری شدن پوست یا آبی شدن لب ها
• ضربان سریع و ضعیف که ممکن است نامنظم نیز باشد.
• عرق زیاد و سرد شدن پوست
• نفس نفس زدن (فرد حس میکند هوا کم است)
• تهوع و یا استفراغ
کمک های اولیه تا رسیدن اورژانس چیست؟
۱- بیمار را در حالت نیمه خوابیده شبیه به حرف (W) قرار دهید. به عبارت دیگر پشت بیمار زاویه ۷۵ درجه با زمین بسازد و زانوها در حالت جمع شده باشند.
۲- برای کمک با اورژانس تماس بگیرید.
۳- یک قرص آسپرین ۳۰۰ میلیگرم به بیمار بدهید و از او بخواهید به آهستگی آن را بجود، البته اگر بیمار به این دارو حساسیت قبلی ندارد و قرص دیگری برای بیماری قلبی استفاده نمیکند.
۴- اگر بیمار قرص یا اسپری خاصی برای بیماری قلبی اش دارد، به او کمک کنید که از آن استفاده کند.
۵- بطور مرتب تنفس و ضربان قلب بیمار را تا رسیدن اورژانس ثبت کنید.
۶- اگر بیمار ناهوشیار شد، کمکهای اولیه مربوط به بیمار ناهوشیار را بکار ببرید.
نکته : این موارد جای کمکهای اولیه اورژانس را نمیگیرد و فقط برای حفظ جان بیمار تا رسیدن اورژانس است.
مهم تر از هر چیزی برای بیمار حفظ آرامش و خونسردی اطرافیان تا زمان رسیدن اورژانس میباشد چرا که در روحیه بیمار بسیار موثر است.
با ۲۴۷ تماس بگیرید!
در قالب طرح تحول نظام سلامت و به منظور انتقال سریع بیماران بویژه مبتلایان به بیماریهای قلبی و از جمله سکته قلبی به مراکز درمانی، از آمبولانسهای مجهز به سیستم ارسال نوار قلب به صورت آنلاین استفاده میشود و امروزه آمبولانسهای کشور به این دستگاه مجهز هستند.
همچنین ارائه خدمات به بیماران قلبی در قالب طرح ۲۴۷ و یا به عبارتی ارائه خدمات قلبی_عروقی ۲۴ ساعته در هفت روز هفته به اجرا درآمده است که اجرای این طرح در اورژانس پیش بیمارستانی موجب شده مرگ و میر ناشی از سکتههای قلبی به میزان زیادی کاهش یابد.
زمانی که گزارشی در خصوص بیمار دچار علائم سکته قلبی به مرکز اورژانس اعلام میشود، آمبولانس مجهز به ارسال نوار قلبی به محل اعزام میشود و بلافاصله هنگام رسیدن تکنسینهای اورژانس بر بالین بیمار و بررسی علائم اولیه، نوار قلبی تهیه و به صورت آنلاین به پزشک متخصص قلب که در مرکز اورژانس پیش بیمارستانی مستقر است، ارسال میشود.
زمانی که پزشک نوار قلب را بررسی میکند و متوجه بروز سکته قلبی میشود، سریعاً با بیمارستانهای حامی طرح هماهنگی لازم را انجام میدهد و کد ۲۴۷ را اعلام میکند که در نهایت بیمار در کمترین زمان برای بستری و انجام اقدامات تخصصی مانند کارگزاری استنت قلبی، فنر و … به صورت مستقیم به بیمارستان منتقل میشود.