مرتبط با این مطلب امروز در نایت ملودی ![]() عکس و بیوگرافی بازیگران فیلم سینمایی چرا گریه نمیکنی ![]() جواب سوالات دایی بهادر در بازی خواستگاری ![]() بازیگر نقش گلنار در سریال گیلدخت ![]() دانلود استیکر واتساپ خنده دار برای ایفون ![]() سفر به مریخ چقدر طول میکشد؟ ![]() بهترین فیلم های جشنواره فجر ۱۴۰۲ ![]() طرز تهیه لوکوم پرتقال ![]() طرز تهیه سیر سیاه روی بخاری ![]() نقد فیلم عروسی مردم ![]() علت قتل داریوش مهرجویی و همسرش – قاتل که بود؟ ![]() طرز تهیه کله جوش با ماست و بادمجان ![]() فال عطسه تایلندی ![]() چه حرکاتی در بدنسازی باعث افزایش قد میشود؟ ![]() طرز تهیه موچی شکلاتی ![]() بررسی فیلم سینمایی سنگدل ۲۰۲۳ ![]() داستان سریال عقرب عاشق ![]() جاهای دیدنی تبریز و اطراف آن ![]() طرز تهیه روغن دنبه ![]() فیلم سینمایی شهر هرت با بازی پژمان جمشیدی ![]() طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی و کنجدی استعمال سیگار در نوجوانان، بیشتر جنبه خود نمایی دارد و آرام آرام برای کسب لذت صورت می گیرد. آغاز مصرف سیگار در سنین جوانی و میانسالی ممکن است تاثیر چندانی بر خلقیات فرد نداشته باشد؛ ولی تجربه استعمال سیگار تا قبل از بیست سالگی یعنی در بحرانی ترین سنین نوجوانی، به این سبب که دوران شخصیت سازی نوجوان است و هر تجربه ای را تا آخر عمر فرا راه خود قرار می دهد، بسیار خطرناک است.بسیاری از والدین همیشه در ذهن خود آینده ای درخشان را روبه روی فرزندانشان می بینند و همیشه تلاش میکنند بهترین ها را برای فرزند خود محیا کنند تا بتوانند رویاهای آنها تحقق پیدا کند ولی بعضی مواقع رفتاری از فرزندانشان سر میزند که آن چنان ترسی به جانشان می افتد و آنقدر حالشان گرفته می شود که بدترین عاقبت ها جلوی چشمنشان جان می گیرند. مثل هنگامی که سیگار در جیب فرزندشان پیدا می کند و یا متوجه بوی سیگار از دهان او می شوند، در این مواقع نمیدانند واقعا چگونه رفتار کنند و شاید هم خودشان را سرزنش کنند در این مقاله ما به شما نحوه برخورد با نوجوانان سیگاری را آموزش میدهیم با ما همراه باشید. علل گرایش نوجوانان به سیگار و یا قلیان: یکی از دلایل اصلی روی آوری نوجوانان به سیگار، کنجکاوی در امتحان کردن آن است که اغلب ازطریق دوستان و همسالان تبلیغ می شود و آرام آرام برای ادامه این تجربه، بهانه های دیگری نیز فراهم می شود. برخی از نوجوانان برای مخالفت با خانواده و رفع حقارتها به این کار دست می زنند و می خواهند از این طریق اعتماد به نفس بیشتری کسب کنند. رقابت با گروه همسالان از طریق خود نمایی، بزرگترین دلیل شایع برای آغاز کشیدن سیگار است. بسیاری از پسران نوجوان سیگاری، عقیده دارند که با هر پکی که به سیگارمی زنند، احساس مردانگی می کنند و این شیوه به زودی جزئی از شخصیت آنها می شود. تقلید از پدر و مادر و اطرافیان نیز تاثیر زیادی در سیگاری شدن نوجوان دارد. اضطراب، تنش، محرکهای شدید روانی و ناراحتی های خانوادگی عوامل عمده زمینه ساز برای روی آوردن به سیگار هستند.
به نوجوان سیگاری تان عکس العمل شدید نشان ندهید
نحوه برخورد با نوجوانان سیگاری: ۲- امر و نهی شما به طور مستقیم بی فایده است. متوجه کردن نوجوان تان در مورد اشتباهاتش قلق خاصی دارد. ۳- محبت تان را نسبت به او زنده نگه دارید و به فرزندتان عشق بورزید ۴- رابطه تان را با فرزندتان تقویت کنید ۵- با او در مورد سیگار کشیدن صحبت کنید (منظور از صحبت نصیحت، سرزنش یا تمسخر نیست بلکه این است که بنشینید و با مهربانی به او بگویید که از این وضع ناراحت هستید و دلتان می خواهد درباره آن کمی با هم صحبت کنید. سعی کنید بیشتر به او گوش کنید و دلایلش را بشنوید. منصف باشید، او را قضاوت نکنید و در حین صحبت ها حمایتتان را به او نشان بدهید.) ۶- فرزندتان را در زمینه هایی که واقعاً استعداد و علاقه دارد وارد کنید ۷- مدرسه و معلمین منبع مهمی برای کمک به شما هستند، به مدرسه فرزندتان بروید و از آنها کمک بخواهید. ۸- ببینید نوجوان تان با چه کسی رابطه ی صمیمی تری دارد از فرد مورد نظر نیز برای صحبت با نوجوان تان کمک بگیرید. ۹- با نوجوان به مسافرت و تفریح (باشگاه، پارک، پیاده روی و..) بروید. ۱۰- سعی کنید با موافقت نوجوان تان جلسه ی هفتگی بگذارید. در جلسه خواسته ها و انتظارات خود را از نوجوان تان بنویسید، از نوجوان تان نیز بخواهید خواسته های خودش را از شما بنویسد. ۱۱- اگر نوجوان تان بیش از اندازه ناسازگار است و با رعایت این موارد نتوانستید با او رابطه برقرار کنید. حتما به مشاور یا روان شناس مورد اعتماد مراجعه کنید تا با توضیح جزئیات بیشتر شما، کارشناس راهنمایی تان کند.
برای جلوگیری از سیگاری شدن نوجوانان نه گفتن را به آنها آموزش دهید
راه های جلوگیری از سیگاری شدن نوجوانان: فرزندانمان را نسبت به سیگار دلزده کنید:
از اینرو بهتر است دلایلی که او به سیگار کشیدن وامیدارد تحلیل کنید و او را بر آن دارید از خود بپرسد که آیا واقعا به سیگار کشیدن نیاز دارد؟ در سنی که او بهدنبال مدلهای جدید هویت میگردد باید از استدلالهای روانشناختی بهره گیرید و « سیگار» را از چشم او بیندازید.
• سیگار به معنای آزادی نیست بلکه بدترین نوع وابستگیهاست. سیگاریها به بندهایی که سیگار به دور آنها پیچیده است افتخار نمیکنند. او را وارد دنیای بزرگسالان بکنید عوارض سیگار کشیدن را بگویید نظرات |