در بین انواع لوازم خانگی یکی از ضروری ترین موارد، ماشین لباسشویی است که در مدل ها و طرح های مختلف در هر خانه‌ای یافت می‌شود. در صورت عدم نگه داری صحیح، ممکن است ماشین لباسشویی خراب شود. یکی از مهمترین نکاتی که برای جلوگیری از خراب شدن این وسیله همواره باید مد نظر قرار داد، ضدعفونی و تمیز کردن ماشین لباسشویی در فواصل زمانی مناسب است. تعدادی از ماشین های لباسشویی به طور اتوماتیک دارای برنامه‌ای هستند که فضای داخل را تمیز می­کند اما سایرین که این برنامه را ندارند باید به صورت دستی تمیز شوند.

 ممکن است این طور تصور شود که چون ماشین لباسشویی یک دستگاه برای شستن لباس ها است پس باید لزوماً بدون آلودگی و کثیفی باشد و نیازی به تمیز شدن ندارد. اما از آنجایی که درون لباسشویی فضایی است که همیشه مرطوب می­ماند، مکان بسیار مناسبی را برای رشد میکروب ها، قارچ ها و باکتری ها فراهم می­کند. بنابراین تمیز کردن آن ضروری است. در نظر داشته باشید که استفاده از مواد شوینده مختلف و همچنین املاح موجود در آب می­تواند باعث رسوب گذاری درون ماشین شود.‌ بعلاوه قسمت لاستیکی درب ماشین محلی است که برای پرورش کپک بسیار مستعد است زیرا آب در حین شستن لباس ها در این مکان جمع شده و به مرور کپک می­زند. در نتیجه همه این آلودگی ها بوی بد و نامطبوع نیز تولید می­کنند. این نکته نیز حائز اهمیت است که عدم ضدعفونی و پاک کردن دستگاه مذکور می­تواند آلودگی ها را به لباس ها هم منتقل کرده و مشکلات پوستی ایجاد کند. بنابراین لازم است حتماً لباس لباسشویی های خود را پاک و تمیز کنید.

شاید تصور کنید که چون لباس ها با آب داغ شسته می­شوند میکروب ها و کثیفی ها از بین می­روند. اما در اکثر مواقع مراحل شستشو با آب ولرم و دمای پایین انجام می‌شود که این برای از بین بردن میکروب ها کافی نیست. علت گرم نشدن آب ماشین لباسشویی هم می­تواند دلایل متعددی داشته باشد که هریک نیاز به بررسی دقیق تر دارند.

ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چه زمانی برای ضدعفونی کردن ماشین مناسب است؟ شما باید بعد از شستشو حتماً لباس هایتان را بررسی کنید و اگر لکه های سیاه روی آنها مشاهده کردید این هشداری برای شماست که زمان ضدعفونی کردن دستگاهتان رسیده و این لکه ها می­توانند ناشی از آهکی باشند که به داخل لوله های ماشین نفوذ کرده در نهایت میتواند باعث خرابی آن شود، بنابراین باید هرچه سریعتر تمیز شود.

چه نقاطی از ماشین لباسشویی باید تمیز شوند؟

این دستگاه خانگی دارای قسمت های متعددی می­باشد اما مواردی که نیاز به تمیز شدن و ضدعفونی کردن دارند عبارت اند از:

  • محفظه کشویی مواد شوینده که ممکن است بعد از مدتی استفاده کثیف شود نیازمند ضدعفونی و تمیز کردن است.
  • فیلترهای آب ماشین لباسشویی را هم می­توانید تمیز کنید و هم آنها را به صورت دوره‌ای تعویض کنید تا مانع از وارد شدن آلودگی ها به داخل ماشین و لوله هایش شوید.
  • محفظه فلزی یا به اصطلاح دیگ لباسشویی مکانی است که حتماً باید ضدعفونی و تمیز شود.
  • قسمت لاستیکی درب لباسشویی باید تمیز شود.
  • نظافت بدنه ماشین لباسشویی را فراموش نکنید.

نحوه ضد عفونی و تمیز کردن انواع ماشین لباسشویی

ماشین های لباسشویی در دو نوع درب از بالا و درب از جلو موجود می­باشند. در ادامه  نحوه ضد عفونی کردن ماشین لباسشویی در مدلهای مختلف را بیان خواهیم کرد.

پاک سازی و ضدعفونی ماشین لباسشویی مدل درب از جلو

گام نخست: همان طور که گفته شد جایگاه پودر ماشین لباس‌شویی بعد از مدتی استفاده جرم می‌گیرد، در نتیجه باید جایگاه پودر را ضدعفونی کنیم. ابتدا محفظه پودر ماشین لباسشویی را خارج کرده و همراه با فرچه و شوینده به خوبی شست و شو دهید. بعد از آن محل قرارگیری جایگاه پودر لباسشویی را با دستمال آغشته به سرکه کاملا تمیز کنید.

گام دوم: یکی دیگر از قسمت های مهم ماشین لباس شویی که با تجمع پرز و پر و مو موجب ایجاد بوی بد در محیط می­شود فیلتر ماشین لباس‌‌شویی می‌باشد. این محفظه فیلتر در قسمت پایینی دستگاه قرار دارد. فیلتر ماشین لباسشویی را با توجه به توضیحات دفترچه راهنما بیرون آورده و آب داخل آن را بیرون بریزید و در آخر این قسمت را با فرچه و دستمال و مواد شوینده و پاک کننده تمیز کنید.

گام سوم : در این مرحله بایستی لاستیک دور درب ماشین لباسشویی را تمیز کنیم. در زیر لاستیک درب ماشین لباس شویی، باقی ماندن کف و آب باعث کپک زدن و یا ایجاد مایه‌ای شبیه به جلبک می‌شود. خوب است که بعد از هر بار شست‌وشو با یک ابر و دستمال نرم این قسمت را تمیز و خشک کنیم.

گام چهارم : گام بعدی تمیز کردن و ضدعفونی محفظه اصلی و فلزی ماشین لباسشویی است. این محفظه در ظاهر تمیز است اما به دلیل وجود حفره‌های زیاد جرم ایجاد می‌شود. بهتر است ماهی یکبار ماشین لباس شویی را روی حالت خودکار قراردهیم یا اینکه آب را روی درجه ۶۰ تا ۹۰ به مدت ۳۰ دقیقه تنظیم کنیم.

گام پنجم : در آخر بدنه ماشین لباسشویی را با دستمال آغشته به مخلوط سرکه و جوش شیرین تمیز می‌کنیم.

ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی مدل درب از بالا

ماشین لباسشویی را بر روی طولانی‌ترین چرخه شستشو و گرم‌ترین حالت آب قرار دهید. ماشین لباسشویی‌تان را روشن کنید و چهار لیوان سرکه را در حین کار کردن ماشین لباسشویی اضافه کنید. برای ضدعفونی بیشتر و عمیق‌تر ماشین لباسشویی می‌توانید یک لیوان جوش‌شیرین را به آب اضافه کنید و بگذارید ماشین لباسشویی برای ۵ دقیقه کار کند.

در آخر ماشین لباس شویی را در حالت خاموش و با درب باز به مدت یک ساعت نگه دارید تا جرم ها و کثیفی ها به خوبی نابود شوند.

برای از بین بردن بوی بد ماشین لباسشویی نیز می‌توان از یک عدد قرص ماشین ظرف‌شویی، یک عدد بلور سودا، یک استکان سفیدکنند، یک استکان سرکه یا یک استکان جوش‌شیرین، مستقیماً داخل محفظه ماشین لباسشویی استفاده کرده و دستگاه را روشن کرد.

چند نکته مراقبتی و مهم برای استفاده از ماشین لباسشویی

علاوه بر نکات لازم در رابطه با ضد عفونی کردن ماشین لباسشویی، نکات مهم دیگری هم وجود دارد که رعایت آنها سبب افزایش طول عمر و کارکرد درست تر آن می­شود. در ادامه چند نکته مهم و ضروری را بیان می­کنیم.

  • زمانی که ماشین لباس شویی خاموش است درب آن را برای تبادل هوا باز بگذارید.
  • هرگز از پودرهای دستی برای ماشین لباسشویی استفاده نکنید.
  • از پودر لباس شویی به جای مایع لباسشویی استفاده کنید.
  • داخل ماشین لباسشویی زیاد پودر نریزید.
  • بعد از شستشو، خیلی زود لباس‌ ها را خارج کنید.
  • پس از هر بار شستشو، نوار لاستیکی درب لباسشویی را با دستمال کاملاً خشک کنید.
  • سعی کنید از مایع نرم‌کننده کمتر استفاده کنید.