مرتبط با این مطلب
نایت ملودی » خانواده » آشپزی و خانه داری » خانه داری » روش های صرفه جویی در مخارج زندگی

روش های صرفه جویی در مخارج زندگی

روش های صرفه جویی در مخارج زندگی

اگر می خواهید در زندگی امروزی موفق باشید باید روش های صرفه جویی و پس انداز کردن را بلد باشید

صرفه جویی و پس انداز کردن یکی از اجزای جدایی ناپذیر زندگی های امروزی است. اگر می خواهید در زندگی امروزی موفق باشید باید روش های صرفه جویی و پس انداز کردن را بلد باشید.
شمار زیادی از مردم، صرفه جویی را با کم مصرف کردن اشتباه می گیرند و حال آنکه چنین نیست. صرفه جویی، راه و رسم مصرف بجاست.برای این کار، شیوه های گوناگونی هست که خیلی ساده و در عین حال بی دردسرند. ولی همین طریقه های آسان نیز ممکن است هزینه ها را به نحو چشمگیری بکاهند.

برای اینکه بتوانیم در این روزگار در هزینه های خود صرفه جویی کنیم، راه هایی وجود دارد که ما حتی فکرش را هم نمی کنیم. روش هایی ساده اما کارآمد.

– فهرستی از خریدهایتان تهیه کنید:
زرق و برق سوپر مارکت ها و مراکز خرید معمولا هر فردی را جذب خود می کند. وسوسه خرید از این اماکن یکی از مهمترین دلایل بالا رفتن هزینه هاست.
– لیستی از خرید های خود تهیه کنید:
اگر دوست دارید پول کمتری در سوپرمارکت ها و مراکز خرید خرج کنید، پیش از رفتن به چنین اماکنی، لیستی از خرید های خود تهیه کنید و البته سعی کنید وسوسه نشوید!

– به مقدار مورد نیاز پول به همراه داشته باشید:
همیشه هنگام بیرون رفتن از منزل به یاد داشته باشید که فقط به مقدار مورد نیاز پول به همراه داشته باشید؛ هیچ وقت پول اضافی با خود حمل نکنید که این پول علاوه بر اینکه ممکن است مورد دستبرد قرارگیرد می تواند به سرعت خرج شود.

– لباس ها را در انتهای هر فصل بخرید:
برای خرید لباس و صرفه جویی در هزینه ها ابتدا باید بدانید که لباس ها را باید در انتهای هر فصل بخرید چون در انتهای فصل ها معمولا برای فصل جدید قیمت لباس های قدیمی تر با حراج یا تخفیف عرضه میشوند.
– از اجناس با کیفیت تر استفاده کنید:
همیشه برای اینکه در خرید پوشاک صرفه جویی کنید باید از اجناس با کیفیت تر استفاده کنید تا حداقل چند سال برای شما قابل استفاده باشد اگر صرفا به دلیل ارزان بود پوشاک بی کیفیت بخرید باید پس از مدت کوتاهی دوباره یکی از انواع آن را تهیه کنید.

– خرید اجناس تجمّلی و لوکس را به حداقل برسانید:
در زندگی روزمره گاهی ممکن است کالاهای تجمّلی و لوکس بسیار وسوسه انگیز باشند البته تنوع در زندگی از اهمیت بالا برخوردار است اما آنچه که مهم است بودجه ی شماست ممکن است آن کالا به زندگی شما قشنگی بیشتر بدهد اما شاید هزینه ای که برای آن می کنید در قسمت های مهم تر از زندگی به درد شما بخورد. بنابراین سعی کنید خرید این اجناس را به حداقل برسانید.

– تا حد امکان از غذای بیرون بپرهیزید:
این روزها از ضرر و زیان هایی که غذاهای آماده برای سلامتی دارند، زیاد می شنوید. اما یکی دیگر از مضرات این غذاها پول های بی زبانی است که خرجشان می شود.
از جمله بهترین راه هایی که می توانید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید، آشپزی کردن و لذت بردن از خوردن غذای خانگی است.

– یادداشت هزینه های جاری و روزمرۀ خود را جدی بگیرید:
از ماه بعد همۀ هزینه ها را یادداشت کنید، از مبالغ سنگین تا کوچکترین هزینه های روزانه. بهتر است دفترچه ای را به این کار اختصاص دهید تا بتوانید روند هزینه ها را مقایسه و بررسی کنید. یادداشت هزینه ها و مخارج، گام اول در مسیر پس انداز و کنترل مخارج است.

– تاریخ انقضای محصولات را بخوانید:
کار چندان سختی به نظر نمی رسد. تعجب آور است که برخی افراد بدون توجه به تاریخ انقضای محصولات غذایی مختلف از جمله لبنیات، گوشت، مرغ، تخم مرغ و غیره ، پای آنها پول می دهند.
با خواندن تاریخ انقضای محصولات گوناگون با یک تیر دو نشان می زنید، هم پولتان را هدر نداده اید و هم به سلامتی خود توجه کرده اید.

روش های صرفه جویی در مخارج زندگی

– در هزینه های درمانی خود صرفه جویی داشته باشید:
هزینه های درمانی را نمیتوان خیلی در آن صرفه جویی کرد زیرا این هزینه ها از قبل مشخص هستند و شامل تخفیف و حراج و… نمی شوند تنها کاری که باید برای صرفه جویی در این هزینه ها انجام دهید این است که در فصول سرما با پوشیدن لباس های گرم در خانه هم در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و هم به نوعی در هزینه های درمانی خود صرفه جویی داشته باشید.

صرفه جویی، راه و رسم مصرف بجاست

– بقیۀ پولتان را بگیرید:
دفعۀ بعد که فروشنده بقیۀ پولتان را داد، حتما” آن را بگیرید. خیلی از ما بقیۀ پولمان را بخصوص اگر ناچیز باشد، طلب نمی کنیم. طبق تحقیقی که توسط موسسۀ تبلیغات بازاریابی انجام شده، فقط %۲۱ از افراد بقیۀ پول خود را از فروشنده می خواهند و می گیرند.

– خریدهای بدون برنامه را کنار بگذارید:
فروشگاههای بزرگی که انواع محصولات را برای فروش عرضه می کنند برای صرفه جویی در وقت بسیار مناسب هستند. رامسی ، که در این مقوله صاحب نظر است ، می گوید : با وجودیکه این فروشگاههای بزرگ امتیازات فراوانی دارند ولی مشکل اینجاست که وقتی در پی خرید مورد مشخص و از پیش تعیین شدۀ خود هستید ناخودآگاه چشمتان به انواع و اقسام محصولات مثل تنقلات مختلف و خرت و پرت های غیر ضروری می خورد و تا بجنبید می بینید چند تا از آنها را در چرخ خرید گذاشته اید و به طرف صندوق می روید. رامسی توصیه می کند قبل از خروج از خانه به قصد خرید، لیستی از مایحتاج ضروری خود را تهیه کنید. او می گوید : ” من خودم از این روش استفاده می کنم و هرگز چیزی بیش از لیست مورد نظرم را نمی خرم.”

– به جای خرید کتاب آنها را از کتابخانه به امانت بگیرید:
هرگاه امکان داشته باشد، به جای خرید کتاب آن را از کتابخانه به امانت بگیرید. عضویت در کتابخانه یا هزینه ندارد یا هزینه جزئی را برای شما به دنبال خواهد داشت.
حسن دیگر این کار این است که کتابخانه ها هم جای خوبی برای مطالعه و درس خواندن هستند و هم تنوع کتاب در آنها زیاد است.
اگر مجبور به خریدن کتاب هستید، حتما کتابی را انتخاب کنید که محتوای آن متناسب با هدفتان باشد، نه اینکه پولش را بدهید و استفاده ای هم نبرید.

– گران نخرید:
اگر خواستید اجناس گران قیمت بخرید، حتما قیمت آن را از چند فروشگاه بپرسید. به این ترتیب کسی نمی تواند سر شما کلاه بگذارد.
اگر پیش از خرید اجناس، به ویژه اجناس گرانقیمت، تحقیقات لازم را انجام دهید، هم کالای مورد نظرتان را خریده اید و هم پول اضافه پرداخت نکرده اید.

– از حمل و نقل عمومی استفاده کنید:
استفاده از حمل و نقل عمومی راه دیگر در صرفه جویی برای زندگی افراد است. حمل و نقل عمومی علاوه بر کاهش ترافیک و آلودگی هوا به کاهش هزینه ها کمک میکند با وجود شلوغی های فراوان در اتوبوس و مترو اما باز هم استفاده از حمل و نقل عمومی بسیار کم هزینه تر از استفاده از خودروی شخصی است.

– برنامه منظمی برای نگهداری و تعمیرات احتمالی خودروی خود داشته باشید:
از کارهایی مثل تعویض روغن، تنظیم باد لاستیک ها و دیگر کارهای مربوط به خودروی شخصی خود هیچگاه غافل نشوید.
اگر دیر بجنبید و خودرویتان را به حال خود رها کنید، آنوقت مجبورید بعدا پول بیشتری برای تعمیر و نگهداری آن صرف کنید.

– در استفاده از وسایل برقی دقت لازم را داشته باشید:
ساده ترین راه کاهش مصرف برق، آنهم در این روزها که پول قبض هایش برای خیلی ها سر به فلک می کشد، اینست که وقتی از آنها استفاده نمی کنید، آنها را از برق بکشید.
واضح و مبرهن است که اگر به جای اینکه فقط تلویزیون را خاموش کنید، آن را از برق بکشید، مصرف برقتان کاهش میابد.
البته به مبلغ قبض های دیگر هم دقت کنید، آنها هم این روزها دست کمی از قبض برق ندارند.

نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت